Levenskunst

Het is allemaal zo eenvoudig en eigenlijk niets bijzonders groeien gaat vanzelf. Het enige wat nodig is om je bewust te worden van je eigen groei, is het besef dat je je groei kunt stimuleren of afremmen. Precies zoals dat ook in de natuur gebeurt.

Bij de juiste afstemming en in de juiste omstandigheden groei je goed. Zijn de omstandigheden niet goed afgestemd dan belemmert dat je groei. De keuze is altijd alleen aan jezelf. Het allerbelangrijkste ingrediënt voor groei is je bewust te zijn van het feit dat je een onderdeel bent van de gehele natuur, een onmiskenbaar onderdeel in het gehele levenssysteem, dat je in verbinding blijft met elk natuur wezen en daar met respect mee omgaat. Het respect en de liefde die je geeft aan andere natuurwezens geef je dus ook aan jezelf.

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurlijke wezens en maken deel uit van onszelf. Ze zijn in staat ons ‘de eeuwigheid’ te laten zien, ze kunnen ons leren wat ‘geduldig groeien’ is: je in volledig vertrouwen overgeven aan alles wat er op je pad komt. Ze leren ons wat ‘onbaatzuchtigheid’ is. Ze geven met alle liefde hun eigen kracht aan diegene die daar op af wil stemmen. Ze zijn in staat ons te helpen groeien….. naar eeuwigheid. Stel je voor de gemiddelde steen heeft er 140 miljoen jaar over gedaan om zijn uiteindelijke vorm te krijgen die wij kunnen zien wanneer hij uit het binnenste, het innerlijke van de aarde tevoorschijn komt. Hoe fantastisch is het dat wij de schoonheid van het binnenste van de aarde zomaar in onze handen kunnen houden, in ons huis kunnen zetten of op ons lichaam kunnen dragen

Als we ons kunnen verbinden met het innerlijk van de aarde, hebben we voeding van een heel belangrijke bron. Vanuit die bron kunnen we contact zoeken en een afstemming maken met ons eigen innerlijk, met onszelf en met de andere leden van onze natuurlijke familie. Heel gewoon niets bijzonders, een weg van eenvoud zonder omweg, van een leven als kunst, levenskunst.